Ζυμαρένια ρολάκια με καρύδια και κανέλα



Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη για ΖΥΜΑΡΕΝΙΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι και κανέλα.


Ζυμαρένια ρολάκια με καρύδια και κανέλα

Για τη ζύμη:
250 ml γάλα,
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ ζάχαρη, 
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
1 αυγό
500 γρ. (Ίσως και λίιιγο παραπάνω) αλεύρι

Για τη γέμιση
150 γρ. χοντροκομμένα καρύδια (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φουντούκια ή και αμύγδαλα),
150 γρ. καρύδια περασμένα στο μπλέντερ,
3 κ.σ. ζάχαρη,
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 
50 γρ. λιωμένο βούτυρο,
50 ml γάλα.
1 κρόκο για την επάλειψη

για το γλάσο 
150 γρ, άχνη συν 3 - 4 κ.σ. γάλα.

Ετοιμαζουμε τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαγιά, το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε στο μίξερ.
Προσθετουμε το λιωμένο βούτυρο και μετά από λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
Σκεπαζουμε και αφήνουμε 40' να ξεκουραστεί.
Ανοιγουμε τη ζύμη σε φύλλο 50χ40 και απλώνουμε τη γέμιση (απλα ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι) καλά με μια σπάτουλα να πάει παντού.
Τυλιγουμε από την φαρδιά πλευρά σε ρολλο, και κόβουμε σε ρολάκια πάχους 4 εκ.
Παταμε κάθε ρολακι στη μέση με την λαβή από μια μαριζ η κουτάλα (δείτε φώτο), σκεπάζουμε και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Χτυπαμε εναν κροκο και τα περναμε προσεκτικά με ενα πινελο.
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160 βαθμούς και όπως είναι ζεστά, τα περνάμε με ένα πινέλο με το γλασο.