Γερμανικοί λουκουμάδες (krapfen/berliner) γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ (KRAPFEN/BERLINER) ΓΕΜΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ ---> Μια συνταγή της κυρίας Δάφνης Λεμονάκη από την ομάδα στο Facebook Μπαχάρι καικανέλα.


Γερμανικοί λουκουμάδες (krapfen/berliner) γεμισμένοι με μαρμελάδα κεράσι

Υλικά
4 κρόκους αυγών
50 γρ. άχνη
20 γρ. ρούμι
5 γρ. αλάτι
250 ml γάλα
30 γρ. μαγιά φρέσκια
500 γρ. αλεύρι
60 γρ. σπορέλαιο
ξύσμα ενός λεμονιού

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί λίγο η μαγιά.
Χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη, το ρούμι, το ξύσμα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά το λάδι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι.
Μόλις ενσωματωθεί, πασπαλίζουμε με λίγο αλευράκι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει (το μείγμα θα κολλάει αρκετά δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι!).
Ζυγίζουμε ζυμαράκι των 70 γρ., τα πλάθουμε προσεκτικά σε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε αλευρωμένη πετσέτα αφού τα σκεπάσουμε.
Τηγανίζουμε σε όχι πολύ καυτό λάδι (150 °C) για περίπου 2 - 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.