Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μιλφέιγ
2 πακέτα σφολιατίνια έτοιμα

Κρέμα πατισερί
250 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Κρέμα
2 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. αλεύρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. γάλα φρέσκο
50 γρ. βούτυρο
1 βανίλια

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα στο μπολ και όλο αυτό το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να πήξει.
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Το αφήνουμε να παγώσει σκεπασμένο με μεμβράνη και όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το αφρατεύουμε στο μίξερ.
Βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια στο ταψί, από πάνω την κρέμα που την έχουμε αφρατέψει στο μίξερ, άλλη μια σειρά σφολιατίνια και από πάνω την κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει με την άχνη να γίνει σαντιγί.
Κρατάμε 3 σφολιατίνια και τα τρίβουμε για ντεκόρ.