Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι, λεμονομουσταρδάτα και ρυζάκι



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΛΕΜΟΝΟΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΑ ΚΑΙ ΡΥΖΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μανιτάρια πλευρώτους στο τηγάνι, λεμονομουσταρδάτα και ρυζάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω με λάδι ένα κρεμμύδι τριμμένο και μία σκελίδα σκόρδο. 
Βάζω τα μανιτάρια μου και ανακατεύω, να πιούν τα υγρά τους, να μειωθούν σε όγκο και να πάρουν λίγο χρώμα. 
Ρίχνω λίγο κρασί λευκό και αφού εξατμιστεί ρίχνω το χυμό από μισό λεμόνι και 2 κουταλιές μουστάρδα, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Ανακατεύω καλά, ρίχνω μία κούπα νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει για περίπου 10-15 λεπτά. 
Μπορώ να ρίξω και λίγο μπούκοβο ή μαϊντανό, ανάλογα τα γούστα. 

Για το ρύζι. 
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω ελάχιστο λάδι ή βούτυρο, μια κουταλιά. 
Ρίχνω μέσα μία κούπα ρύζι μπασμάτι και ανακατεύω συνεχώς να λαδωθεί καλά. 
Συμπληρώνω νερό 2,5 κούπες από την κούπα που μέτρησα το ρύζι.
Αλατοπιπερώνω και καπακώνω την κατσαρόλα και όταν πάρει βράση χαμηλώνω πάρα πολύ και αφήνω να βράσει. 
Είναι έτοιμο όταν το ρύζι πιεί τα υγρά και κάνει τρυπίτσες στην επιφάνεια.
Αν χρησιμοποιήσετε άλλο ρύζι π.χ. Καρολίνα θα βάλετε κι άλλο νερό, σίγουρα μισή κούπα επιπλέον.