Γαρδουμπάκια



Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γαρδουμπάκια

Ένας εύκολος και νόστιμος μεζές που κάνουμε πάντα το βράδυ της Ανάστασης.
Έγινε μια πρόβα σήμερα γιατί δε θα ξαναμαγειρέψουμε κρέας μέχρι το Πάσχα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε μια συκωταριά από αρνί ή κατσίκι, μαζί με τα εντεράκια και αφού την πλύνουμε και τη στεγνώσουμε καλά την κόβουμε κομμάτια, όχι πολύ μεγάλα.
Πλένουμε και γυρνάμε τα έντερα.
Ρίχνουμε μόνο αλάτι και πιπέρι.
Παίρνουμε ξύλο από σουβλάκι (όχι τα μικρά) και σουβλίζουμε εναλλάξ τα κομμάτια.
Τυλίγουμε με τα εντεράκια, τα τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνου για περίπου 1 ώρα.
Μετά το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.