Χορτοτυρόπιτα και τυρόπιτα ρολά με χειροποίητο φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Βουλας Πολυζου για ΧΟΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χορτοτυρόπιτα και τυρόπιτα ρολά με χειροποίητο φύλλο

Τραγανή και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ

Για το φύλλο 700 γρ. αλεύρι.
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
Νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 

Τη χωρίζουμε σέ μπαλάκια και αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστούν.
Γέμιση σπανάκι λάπατα, παζια, τσουκνίδα, κρεμμυδάκια φρέσκα, πράσο, άνηθο, μαϊντανό. 
Τα. Ετοιμάζω από το βράδυ και τα βάζω στο σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Ρίχνω το αλάτι και το λάδι και τα τρίβω με το χέρι να πέσει ο όγκος τους. 
Τρίβω 300 γρ. φέτα. 
Βιτάμ στο ταψί και λίγο λάδι. 
Το φύλλο διπλό.
Βάζω λάδι, ρίχνω την γέμιση και τυλίγω σε ρολό. 
Ψήνω στους 230 βαθμούς με αντιστάσεις για μια ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.