Λαζαράκια



Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαζαράκια

Ζύμη :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 ml σπορέλαιο
250 ml κανελόζουμο (βρασμένο νερό με 1-2 ξύλα κανέλας)
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Γέμιση: σταφίδες μαύρες, κανέλα , ζάχαρη και καρύδια.
Για επάλειψη: λίγο νερό με μισό κουταλάκι μέλι
Για διακόσμηση: γαρίφαλα.

Εκτέλεση :
Φτιάχνουμε το κανελόζουμο και το αφήνουμε να χλιαρύνει.
Μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, κάνουμε λακκούβα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας.
Μετά φτιάχνουμε τα «ανθρωπάκια», στην «κοιλίτσα» των οποίων βάζουμε τις σταφίδες.
Φτιάχνουμε πιτούλες σκορπίζουμε πάνω ζάχαρη, κανέλα , καρύδια ψιλοκομμένα και σταφίδες.
Έπειτα τις τυλίγουμε σε μικρά ρολακια, σχηματίζοντας το ανθρωπάκι, στολίζοντας με κορδόνι.
Έτoiμα ψωμάκια τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν
σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα.
Τα βρέχουμε με ζαχαρόνερο (η μέλι και νερό)
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 
Έγιναν δέκα λαζαρακια. 
Ευχαριστώ την κυρία niki koukaki για την υπέροχη συνταγή!