Ψαράκια λαδορίγανη στο φούρνο με πατάτες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΨΑΡΑΚΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ψαράκια λαδορίγανη στο φούρνο με πατάτες

Το φαγητό μας σήμερα ήταν φαγκράκια φρέσκα στο φούρνο λαδορίγανη με πατατούλες... πολύ ελαφρύ και νόστιμο φαγάκι !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λέμε στον ψαρά μας να μας καθαρίσει τα ψάρια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και χυμό ενός λεμονιού.
Τα βάζουμε στο ψυγείο και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Τις ρίχνουμε σε ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 ποτήρι νερό και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Κατόπιν βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τα ψάρια μαζί με το λαδολέμονο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 με 25 περίπου λεπτά.