Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ
---> Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

Αγαπημένο φαγητό

1 μεγάλο λάχανο
1 1/2 κουπα λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 κουπα άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε το λάχανο, το βράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει. (εγώ συνήθως το βράζω απ' την προηγούμενη μέρα). 
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το ρύζι.
Βράζουμε για δέκα λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε απ' την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.
Περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι και χωρίζουμε απ' το ζουμί.
Με το μίγμα του ρυζιού και τα λαχανόφυλλα τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Τους βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχουμε στρώσει στον πάτο της, μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Περιχύνουμε με το ζουμί τους ντολμάδες, καλύπτουμε μ' ένα πιάτο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με ελάχιστη σαλτσούλα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να μακακώσουν οι ντολμάδες μας.