Νηστίσιμη πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα



ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Πολύ αφράτη, νόστιμη και γρήγορη!


Υλικά

  • 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι 
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 
  • 1 μπέικιν 
  • μία βανίλια
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας 


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
  2. Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για να σταθεί λίγο.
  3. Κρατάμε ένα μέρος της ζύμης για να κάνουμε τα κορδονάκια από πάνω.
  4. Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τη ζύμη μας με τα δάχτυλά, στρώνουμε τη μαρμελάδα και τοποθετούμε και τα κορδονάκια.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget