Νηστίσιμη πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Νηστίσιμη πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Πολύ αφράτη, νόστιμη και γρήγορη!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι 
ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι 
1 μπέικιν 
μία βανίλια
μαρμελάδα της αρεσκείας σας 

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για να σταθεί λίγο.
Κρατάμε ένα μέρος της ζύμης για να κάνουμε τα κορδονάκια από πάνω.
Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τη ζύμη μας με τα δάχτυλά, στρώνουμε τη μαρμελάδα και τοποθετούμε και τα κορδονάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.