
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Πολύ αφράτη, νόστιμη και γρήγορη!
Υλικά
- 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- 1 μπέικιν
- μία βανίλια
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά - σιγά.
- Βάζουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για να σταθεί λίγο.
- Κρατάμε ένα μέρος της ζύμης για να κάνουμε τα κορδονάκια από πάνω.
- Απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί τη ζύμη μας με τα δάχτυλά, στρώνουμε τη μαρμελάδα και τοποθετούμε και τα κορδονάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
