Εκμέκ κανταΐφι



Μια συνταγή της κυρίας ΓΚΟΛΦΩΣ ΝΙΚΟΛΟΥ για ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ εκτελεσμένη από την κυρία Σούλα Λεβέντη στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Εκμέκ κανταΐφι

600 γρ. κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο

Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού

Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο

Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας καί το ψήνουμε αργά να
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα γκαρνί όπως γράφει η συσκευασία τους και απλώνουμε την σαντιγί αυτή πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με αμύγδαλο φιλέ η ότι μας αρέσει.