Μελιτζάνες στο πήλινο



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ


Πάρα πολύ νόστιμο φαγητό !!
Μελιτζάνες ψιλοκομμένες ανακατεμένες με κρεμμυδάκι, με όλα τα απαραίτητα στα πήλινα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ 5 ΠΗΛΙΝΑ

Ψιλοκόβουμε σε κομματάκια 2 ξερά κρεμμύδια και 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, βάζουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε στο σιγανό για 10 λεπτά.
Τρίβουμε 3 ντομάτες ώριμες, τις ρίχνουμε μέσα και αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν.
Ψιλοκόβουμε σε κομμάτια 5 μελιτζάνες και τις βάζουμε μέσα σε μπολ με νερό με μισό κ.γ. αλάτι.
Στη συνέχεια τις στύβουμε με τα χέρια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι και αλάτι.
Αφήνουμε στο χαμηλό 15 λεπτά να πιούν τα ζουμιά.
Στη συνέχεια βάζουμε μείγμα στα πήλινα, ρίχνουμε στο καθένα μπόλικο τριμμένο κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινήσει το κασέρι.