Σπιτικό ψωμί του τοστ ολικής άλεσης



Μια συνταγή της κυρίας Alice Chavela για ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σπιτικό ψωμί του τοστ ολικής άλεσης

ΥΛΙΚ Α ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύω 2,5 κουτ. γλυκού ξηρή μαγια σε 380γρ χλιαρό νερό, 10γρ. μέλι και ανακατεύω καλά στο κάδο του μίξερ. 
Προσθέτω 10 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. αλεύρι για τσουρέκια, 340 γρ αλεύρι ολικής και 2 κουτ. γλυκού αλάτι και ζυμώνω με τον γάντζο για περίπου 8-10 λεπτά. 
Λαδώνω ένα μπολ και βάζω το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Λαδώνω την φόρμα του τοστ, βρέχω μια λαδόκολλα την στραγγίζω καλά και την στρώνω πάνω στην φόρμα. 
Ξεφουσκώνω ελαφρώς το ζυμάρι και το βάζω στην φόρμα μέχρι να φουσκώσει ξανά για περίπου 40 λεπτά. 
Ψεκάζω με λίγο νερό και κλείνω με το καπάκι. 
Προθερμαίνω τον φούρνο στον αέρα στους 180°C και ψήνω για περίπου 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζω και ψήνω για ακόμα 6-7 λεπτά.
Ξεφορμάρω και το αφήνω πάνω στη σχάρα να κρυώσει τελείως