Σπετσοφάι με λουκάνικα χωριάτικα και μπούκοβο



Μια συνταγή της κυρίας Matia Alvanou για ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Σπετσοφάι με λουκάνικα χωριάτικα και μπούκοβο

Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται.. Το ψωμί απαραίτητο σε αυτό το φαγητό για να μαζέψει το ζουμάκι.. Και φυσικά το συνόδευσα με πατάτες τηγανητές.

Υλικά
5 μεγάλα Λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες κέρατο
1 με 2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ μανιτάρια (κατά εξαίρεση σήμερα έβαλα και μανιτάρια σε φέτες)
1 συσκευασία αποφλοιωμένης τομάτας την οποία έκοψα ελαφρά
1 κουτ. τοματοπελτέ
1 ποτηράκι Porto (ή άλλο κρασί)
ελαιόλαδο
μπούκοβο
ρίγανη
λίγη φέτα
 
Εκτέλεση
Κόψτε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και όλα τα λαχανικά επίσης.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ρίξτε τα λουκάνικα να πάρουν ένα πολύ καλό χρώμα.
Αφαιρέστε τα και κάντε το ίδιο με τα λαχανικά μέχρι να καραμελώσουν (αν χρειαστεί προσθέστε ελαιόλαδο).
Έπειτα προσθέστε ξανά μέσα τα λουκάνικα ανακατέψτε και αφήστε να κάψουν.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίξτε την τομάτα και τον τοματοπολτέ και αφήστε να βγάλει λίγο το λάδι του.
Προσθέστε τα μυρωδικά σας και λίγο νεράκι.
Σε αυτό το σημείο εγώ το μετέφερα σε πυρέξ και το συνέχισα στον φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μείνει το φαγητό με μία ωραία δεμένη σάλτσα.
5 λεπτά πριν κλείσω τον φούρνο έβαλα και λίγη φέτα σε κύβους.
Σούπερ γεύση και ειλικρινά έγινε χαμός στο τραπέζι..