Γιαπράκια με γιαούρτι


ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υλικά

  • Αμπελοφυλλα
  • Ρυζι καρολινα
  • Αλατι
  • πιπερι,
  • 3 - 4 κοκκους μπαχαρι,
  • κρεμμυδι ξερο και φρεσκο,
  • πρασο,
  • καροτο,
  • ντοματα,
  • λιγα φυλλα μαρουλιου,
  • κολοκυθακι,
  • μαιδανο,
  • δυοσμο και μαραθο ή ανηθο.
  • Μυζήθρα ξερη
  • 1 φλυτζανακι καφε ή λιγο κεφαλοτυρι.
  • Ψιλοκομμενα γλυκαδια αρνιου και λιγο ψιλοκομμενο κρεας αρνισιο 
  • μπολικο ελαιολαδο
  • 2 κ.σ αγνο βουτυρο γαλακτος.


Εκτέλεση

  1. Ολα ψιλοκομμενα ή τριμμενα απο την χοντρη πλευρα του τριφτη.
  2. Αν εχουμε ζωμο απο κρεας η κοτοπουλο τα βραζουμε μ αυτον αλλιως με νερακι.
  3. Σκεπαζουμε με πιατο τα γιαπρακια να μην χασουν το σχημα τους και μετα καπακι.
  4. Μαγειρεουμε με για 1 1/2 με 2 ωρες σε χαμηλη φωτια.
  5. Σερβιρουμε με γιαουρτι που χτυπαμε με λιγο ελαιολαδο, αλατι και πιπερι.
  6. Γινονται και ορφανα υπεροχα με ό,τι λαχανικο διαθετει η κουζινα μας.
  7. Να τα δοκιμασετε γινονται πεντανοστιμα.

ΠΗΓΗ: Maria Xatzhstamatioy, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γιαπράκια με γιαούρτι

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget