Γιαπράκια με γιαούρτι


Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιαπράκια με γιαούρτι

Αμπελοφυλλα
Ρυζι καρολινα
Αλατι
πιπερι,
3 - 4 κοκκους μπαχαρι,
κρεμμυδι ξερο και φρεσκο,
πρασο,
καροτο,
ντοματα,
λιγα φυλλα μαρουλιου,
κολοκυθακι,
μαιδανο,
δυοσμο και μαραθο ή ανηθο.
Μυζήθρα ξερη
1 φλυτζανακι καφε ή λιγο κεφαλοτυρι.
Ψιλοκομμενα γλυκαδια αρνιου και λιγο ψιλοκομμενο κρεας αρνισιο 
μπολικο ελαιολαδο
2 κ.σ αγνο βουτυρο γαλακτος.

Ολα ψιλοκομμενα ή τριμμενα απο την χοντρη πλευρα του τριφτη.
Αν εχουμε ζωμο απο κρεας η κοτοπουλο τα βραζουμε μ αυτον αλλιως με νερακι.
Σκεπαζουμε με πιατο τα γιαπρακια να μην χασουν το σχημα τους και μετα καπακι.
Μαγειρεουμε με για 1 1/2 με 2 ωρες σε χαμηλη φωτια.
Σερβιρουμε με γιαουρτι που χτυπαμε με λιγο ελαιολαδο, αλατι και πιπερι.
Γινονται και ορφανα υπεροχα με ό,τι λαχανικο διαθετει η κουζινα μας.
Να τα δοκιμασετε γινονται πεντανοστιμα.