Καταπληκτικοί χρυσαφένιοι πατατοκεφτέδες με μπέικον και μοτσαρέλα



Μια συνταγή της κυρίας Παναγιώτα Καρακούλα για ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟΙ ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καταπληκτικοί χρυσαφένιοι πατατοκεφτέδες με μπέικον και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ:
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια
2 αυγά
1 κούπα τυρί Μοτσαρέλα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λαδί για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε κι έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ όπου τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή με το πατατοπατιτήρι αν σας βολεύει καλύτερα ).
Σε νέα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. 
Ρίχνουμε δύο αυγά, τον μαϊντανό, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο μεριές.