Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ


Μια συνταγή της κυρίας Κικης Μπασιμακοπουλου για ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ

Υλικά :
2 πακέτα σαβαγιαρ
Γάλα για να τα βουτάμε
Για την κρέμα :
750 ml γάλα
2 βανίλιες
2 αυγά
70 γρ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 πακέτο σαντιγί (2 φακελάκια)
200 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα κ βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο.
Έπειτα ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα με απαλές κινήσεις.
Σε ένα τσέρκι 26εκ τοποθετούμε τα σαβαγιαρ ενώ τα έχουμε βρέξει στο γάλα.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε.
Καλύπτουμε με κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Βγάζουμε το τσέρκι και καλύπτουμε γύρω γύρω τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει. Γαρνίρουμε με ροζέτες, το αμύγδαλο και με γλυκό του κουταλιού κεράσι.