
ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
Υλικά :
- 2 πακέτα σαβαγιάρ
- Γάλα για να τα βουτάμε
Για την κρέμα :
- 750 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 2 αυγά
- 70 γρ κορν φλάουρ
- 1 κ.σ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πακέτο σαντιγί (2 φακελάκια)
- 200 γρ αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα κ βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τη σαντιγί και τη τοποθετούμε και αυτή στο ψυγείο.
- Έπειτα ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα με απαλές κινήσεις.
- Σε ένα τσέρκι 26εκ τοποθετούμε τα σαβαγιαρ ενώ τα έχουμε βρέξει στο γάλα.
- Στρώνουμε μια στρώση κρέμα και επαναλαμβάνουμε.
- Καλύπτουμε με κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
- Βγάζουμε το τσέρκι και καλύπτουμε γύρω γύρω τη τούρτα μας με κρέμα που έχει απομείνει. Γαρνίρουμε με ροζέτες, το αμύγδαλο και με γλυκό του κουταλιού κεράσι.
Δημιουργός συνταγής: Κικη Μπασιμακοπουλου