Χοιρινό Εξοχικό


Μια συνταγή της κυρίας Olga Sv για ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Χοιρινό Εξοχικό

Υλικά:
1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
4 πατάτες κομμένες καρέ μεγάλα
2 καρότα κομμένα ροδέλες χοντρές
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 πιπεριά Φλωρίνης σε χοντρές ροδέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λεπτές φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο
Κύβους από κασέρι

Εκτέλεση:
Σε μπολ βάζω το κρέας, αλάτι, πιπέρι το θυμάρι.
Ανακατεύω την μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί, τα προσθέτω στο κρέας και το αφήνω να μαριναριστεί για λίγο.
Σε άλλο μπολ βάζω τις πατάτες, τα καρότα, την πιπεριά, αλάτι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Σε τηγάνι βάζω ελαιόλαδο και προσθέτω το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγη ζάχαρη και το αφήνω να καραμελώσει (αυτό το κάνω για να γίνει πιο ελαφρύ).
Σε λαδόκολλα βάζω το μείγμα με τις πατάτες, το μείγμα κρεμμύδι σκόρδο, και από πάνω το κρέας και τους κύβους από κασέρι.
Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, κλείνω σε πουγκί, τα βάζω σε ταψί και ψήνω με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα

xoirino_eksoxiko