Ρόλο κιμά στο φούρνο


Μια συνταγή του κυρίου Dario Vicari για ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρόλο κιμά στο φούρνο

Βήμα προς βήμα συνταγή πώς να φτιάξετε ένα τέλειο ρόλο κιμά που θα ξετρελαίνει όλους.!

Το ρόλο κιμά είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο κρέατος, ένα κεφτεδάκι "μεγάλου μεγέθους" συνήθως μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους. σε αυτήν την περίπτωση ψητό ρόλο κιμά, όπου σχηματίζεται μια νόστιμη επιφάνεια gratin και μια ακαταμάχητη χορδής καρδιά! Μια μοναδική συνταγή που κάνει όλους να συμφωνούν! Σήμερα σας δίνω τη συνταγή και όλα τα κόλπα και τα μυστικά πώς να φτιάξετε ένα μαλακό και χυμώδες ψητό γεμιστό ρολό κιμά που δεν σπάει στο μαγείρεμα και διατηρεί το τέλειο σχήμα!
Η συνταγή είναι απλή και πολύ γρήγορη, η ζύμη είναι η κλασική από κεφτεδάκια, πολύ αγαπημένη και φτιαγμένη από όλους!
Για το γέμισμα επέλεξα το ιταλικό καπνιστό τυρί scamorza. αλλά μπορείτε να επιλέξετε μαγειρεμένο ζαμπόν, λαχανικά, μπέικον η οτιδήποτε έχετε διαθέσιμο στο ψυγείο.
Το μυστικό για ένα τέλειο ψητό ρόλο κιμά με ένα τρυφερό και ζουμερό, αλλά ταυτόχρονα συμπαγή υφή που δεν σπάει, αφήνοντας το γέμισμα να βγει, είναι να το μαγειρέψετε τυλιγμένο σε χαρτί φούρνου, σύμφωνα με ένα λαμπρό κόλπο που θα σας εξηγήσω στη διαδικασία! Με αυτόν τον τρόπο η θερμότητα απλώνεται ομοιόμορφα, χωρίς να δημιουργούνται ρωγμές! Και μόνο στο τέλος μπορεί να ροδιστεί με τη λειτουργία της σχάρας!
Δοκιμάστε για να πιστέψετε.
Τέλειο ως κύριο πιάτο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, καθημερινά ή Κυριακή!
Αν θέλετε προετοιμάζεται εκ των προτέρων και αφήνεται στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να μαγειρέυτει! Μπορείτε ακόμη και να το παγώσετε με τη μέθοδο έτοιμου για ψήσιμο!

Υλικά για 4 άτομα
600 γρ κιμά βοείου όχι πολύ πολύ άπαχο (περίπου 20% πάχος)
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας τριμμένο Τυρί Grana Padano
7 - 8 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (ανάλογα με το πόσο απαιτεί η ζύμη)
1/2 μεγάλο κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
80 - 90 γραμμάρια καπνιστού τυρί scamorza

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πρώτα απ 'όλα, ετοιμάστε τη ζύμη αναμειγνύοντας τον κιμά, τα αυγά, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το μισό γάλα, τα μισή τρημμένη φρυγανιά μαζί σε ένα μπολ. ζυμώνουμε και αξιολογούμε τη συνοχή, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη τρημμένη φρυγανιά.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια μαλακή, τέλεια αναμεμιγμένη ζύμη που ξεκολλάει από το μπολ.
Απλώστε το μείγμα σε ένα φύλλο χαρτιού φούρνου.
Πιέζοντας ελαφρά στο κέντρο, βάλτε το καπνιστό τυρί σε μεγάλα κομμάτια:
Επανασυναρμολογήστε το σχήμα, βεβαιωθείτε ότι το γέμισμα είναι τέλεια μέσα.
Στη συνέχεια σφραγίστε σε χαρτί ψησίματος. Περιστρέψτε τις πλευρές σφιχτά και περιστρέψτε αρκετές φορές για να δώσετε το στρογγυλό σχήμα:
Βάλτε στο ψυγείο λ0 για περίπου 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τώρα χρησιμοποιήστε το ειδικό κόλπο. Βγάλτε το κεφτεδάκι από το ψυγείο, σφίξτε το βασικό χαρτί και τυλίξτε το με ένα άλλο φύλλο χαρτιού ψησίματος. Πιέστε τις πλευρές, στροβιλίστε και τοποθετήστε το στο ταψί.
Ψήνουμε στο μεσαίο μέρος του στατικού φούρνου στους 180 ° για περίπου 30 λεπτά. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, ελέγξτε το μαγείρεμα. το ρόλο θα έχει βγάλει λίγο υγρό.
Τώρα αφαιρέστε το πρώτο στρώμα χαρτιού ψησίματος, τοποθετήστε το στο φούρνο και μαγειρέψτε τυλιγμένο με μόνο το πρώτο χαρτί για άλλα 10 λεπτά:
Αφαιρέστε εντελώς και το πρώτο χαρτί. Προσθέστε μια γενναιόδωρη βροχή λαδιού στην επιφάνεια του ρόλου. Ενεργοποιήστε τη σχάρα και σηκώστε το φούρνο στους 200 °. Αφήστε να ψηθεί τον ρόλο για ακόμη περίπου 10 - 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει!
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά!
Στη συνέχεια, σερβίρετε το ρόλο σας ζεστό! Το συνόδευα με τις θρυλικές πατάτες φούρνου

Συμβουλή:
Μόλις μαγειρευτεί, διατηρείται τέλεια για 2 ημέρες στο ψυγείο. Μπορείτε να το θερμάνετε στο φούρνο, στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο τηγάνι. Είναι επίσης εξαιρετικό και κρύο. Είναι επίσης ιδανικό για κατάψυξη!
Εάν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να το προετοιμάσετε την προηγούμενη μέρα, σφραγίστε το στα δύο φύλλα χαρτιού και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο να ψηθεί! Μπορείτε επίσης να το παγώσετε ήδη σφραγισμένο έτοιμο να ψηθεί