
Νηστίσιμα Μπισκότα Πάστα Φλώρας (Πασταφλωράκια!)
Πεντανόστιμα, μαλακά και αφράτα Πασταφλωράκια!
Υλικά:
250 ml σπορέλαιο
250 ml χυμό πορτοκαλιού
50 γρ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
200 γρ μαρμελάδα φράουλα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη μαρμελάδα) και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λιπαρή και να μην κολλάει.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα με τον πλάστη.
Χρησιμοποιούμε στρογγυλό κουπ πατ των 10 εκατοστών και κάνουμε κυκλάκια ζύμης.
Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε λωρίδες του 1 εκατοστού.
Απλώνουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα σε κάθε κυκλάκι και από πάνω βάζουμε τις λωρίδες σαν πλέγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 C για 15 - 18 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσουμε.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
Υλικά:
250 ml σπορέλαιο
250 ml χυμό πορτοκαλιού
50 γρ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
200 γρ μαρμελάδα φράουλα
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη μαρμελάδα) και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, λιπαρή και να μην κολλάει.
Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα με τον πλάστη.
Χρησιμοποιούμε στρογγυλό κουπ πατ των 10 εκατοστών και κάνουμε κυκλάκια ζύμης.
Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε λωρίδες του 1 εκατοστού.
Απλώνουμε 1 κουταλιά μαρμελάδα σε κάθε κυκλάκι και από πάνω βάζουμε τις λωρίδες σαν πλέγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 C για 15 - 18 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα μετακινήσουμε.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί