Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Αφράτα κουλουράκια με πορτοκάλι

ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο ή Βιτάμ
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη, 
  • 2 αυγά, 
  • 1 γιαούρτι,
  • ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 1 κιλό αλεύρι φαρίνα, 
  • 2 κ.γ. μπέικιν, 
  • σόδα στη μύτη του κ.γ.
  • 1 κρόκο με λίγο γάλα για το άλειμμα


Εκτέλεση 

  1. Χτυπάω καλά το Βιτάμ ή το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Μετά ρίχνω ένα - ένα τα αυγά, κατόπιν το γιαούρτι, μετά χυμό και ξύσμα.
  3. Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. 
  4. Ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 
  5. Πλάθω τα κουλουράκια και τα αλείφω με τον κρόκο.
  6. Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφράτα κουλουράκια με πορτοκάλι

ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη, ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget