Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Σούλας Λεβέντη για ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά
250 γρ. Βιτάμ, 
1 ½ κούπα ζάχαρη, 
2 αυγά, 
1 γιαούρτι,
ο χυμός και το ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κιλό αλεύρι φαρίνα, 
2 κ.γ. μπέικιν, 
σόδα στη μύτη του κ.γ.
1 κρόκο με λίγο γάλα για το άλειμμα
 
Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, μετά ρίχνουμε ένα - ένα τα αυγά, κατόπιν το γιαούρτι, μετά χυμό και ξύσμα.
Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα. 
Ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. 
Πλάθω τα κουλουράκια και τα αλείφω με τον κρόκο.
Τα βάζω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.