Σπετσοφάι με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Alice Chavela για ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Σπετσοφάι με ρύζι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω το χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες περίπου 1 εκατοστό και το σοτάρω με λίγο ελαιόλαδο,
Το αφαιρώ και προσθέτω κρεμμύδια, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά κέρατο, 2 σκελίδες σκόρδο (τα έχω κόψει σε κομμάτια) και σοτάρω. 
Μετά προσθέτω πελτέ ντομάτας, λίγη ζάχαρη, καπνιστή πάπρικα και σοτάρω λίγο ακόμα. 
Τέλος βάζω τα λουκάνικα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύω για περίπου 15 λεπτά. 
Αν θέλετε να είναι πιο πικάντικο μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπούκοβο.