Κέικ με τρούφα



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ με τρούφα

Απλό πολύ αλλά πετυχαίνει πάντα και γίνεται αφρός!!

Υλικά:
250γρ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανιλιες
1 κούπα γάλα
500γρ αλεύρι που φουσκώνει
70γρ τρούφα
Κακάο
Άχνη ζάχαρη
 
Εκτελεση:
Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα, να τα απορροφά το μίγμα. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες. 
Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι τελειώνοντας με το αλεύρι. 
Μόλις τα υλικά ενωθούν προσθέτουμε τη τρούφα την οποία έχουμε αλευρώσει ελαφρά για να μην κάτσει στον πάτο και ανακατεύουμε. 
Σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το 1/3 από το μίγμα μας και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο. 
Καλύπτουμε με το μισό από το μείγμα που έμεινε και πασπαλίζουμε πάλι με σκόνη κακάο. 
Στο τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα μας και ισώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αέρα, για περίπου 1 ώρα. 
Εξαρτάται πάντα από το φούρνο μας.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. 
Γίνεται αφρός!!