Τούρτα καραμέλα αφρός με παντεσπάνι ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι!



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιάς ΠΚ για ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ! από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τούρτα καραμέλα αφρός με παντεσπάνι ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι!

Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο γλυκό και αφρός!!
Με παντεσπάνι χωρίς φούρνο...

Για το παντεσπάνι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη
1 μπέικιν
2 αυγά
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
130 ml γάλα χλιαρό
120 ml νερό χλιαρό
1 κάψουλα βανίλια

Ανακατεύουμε αλεύρι - κακάο - μπέικιν - βανίλια.
Κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά. χτυπάμε λίγο και μετά το γάλα και το νερό τελευταία.
Σε τηγάνι αντικολλητικό αλείφω λίγο Βιτάμ και βάζω με την κουτάλα της σούπας υλικό.
Ψήνω 2 λεπτά από κάθε πλευρά με σκεπασμένο καπάκι.
Θα βγουν ή 7 ή 8 δίσκοι στο τέλος με ένα πιάτο κόβω τις άκρες να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος

Κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
400 ml κρέμα γάλακτος

Χτυπώ την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτω κουταλιά - κουταλιά το ζαχαρούχο

Συναρμολόγηση
Κάθε δίσκο τον αλείφω με κρέμα και στο τέλος ρίχνω το υπόλοιπο από πάνω με τριμμένη σοκολάτα.