Τούρτα καραμέλα αφρός!!
200 γρ. ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
130 ml γάλα χλιαρό
120 ml νερό χλιαρό
1 κάψουλα βανίλια
Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, χτυπάμε λίγο και μετά προσθέτουμε το γάλα και τέλος το νερό.
Σε τηγάνι αντικολλητικό αλείφουμε λίγο Βιτάμ και βάζουμε με την κουτάλα της σούπας υλικό.
Ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά με σκεπασμένο καπάκι.
Θα βγουν ή 7 ή 8 δίσκοι.
Στο τέλος με ένα πιάτο κόβουμε τις άκρες να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος.
400 ml κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά το ζαχαρούχο.
Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο γλυκό και αφρός!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.200 γρ. ζάχαρη
1 μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
1 κ.σ. γεμάτη κακάο
130 ml γάλα χλιαρό
120 ml νερό χλιαρό
1 κάψουλα βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ και βανίλια.Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά, χτυπάμε λίγο και μετά προσθέτουμε το γάλα και τέλος το νερό.
Σε τηγάνι αντικολλητικό αλείφουμε λίγο Βιτάμ και βάζουμε με την κουτάλα της σούπας υλικό.
Ψήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά με σκεπασμένο καπάκι.
Θα βγουν ή 7 ή 8 δίσκοι.
Στο τέλος με ένα πιάτο κόβουμε τις άκρες να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος.
Κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο400 ml κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά το ζαχαρούχο.
Συναρμολόγηση:
Κάθε δίσκο τον αλείφουμε με κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο από πάνω με τριμμένη σοκολάτα.Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο γλυκό και αφρός!
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ