
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
Του βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, βάζουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε 5 - 6 σκελίδες σκόρδο, σβήνουμε με 3/4 του ποτηριού νερού κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 2 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη, 2 φύλλα δάφνης και λίγο δεντρολίβανο.
Το μεταφέρουμε στη γάστρα, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου, για μιάμιση ώρα περίπου.
Την σαλτσούλα στο τέλος την βγάζουμε, την περνάμε από σίτα, τη δένουμε με λίγο κορνφλάουρ, εάν θέλουμε φυσικά, και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Την σαλτσούλα στο τέλος την βγάζουμε, την περνάμε από σίτα, τη δένουμε με λίγο κορνφλάουρ, εάν θέλουμε φυσικά, και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Συνοδεύουμε με πατάτες Φούρνου ή τηγανητές ή ρύζι κούπας.
