Μπαρμπούνια alla livornese



Μια συνταγή του κυρίου Dario Vicari για ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ALLA LIVORNESE από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπαρμπούνια alla livornese

Απλό και πεντανόστιμο!!
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή από την Τοσκάνη!!

Υλικά
1 κιλό μπαρμπούνια
350/400 gr πολτού τομάτας
μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ψάρια.
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όλα τα ψάρια και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μαϊντανό.
Όταν έχουν ροδίσει, προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. 
Σε αυτό το σημείο βάζουμε τα μπαρμπούνια.
Μαγειρεύουμε για περίπου είκοσι λεπτά σε χαμηλή φωτιά, σκεπάζοντας με ένα καπάκι για τα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια ξεσπεκάπουμε. 
Κουνάμε το τηγάνι που και που, έτσι ώστε η σάλτσα να μην κολλήσει και δεν γυρίζουμε τα ψάρια για να μην σπάσουν. 
Στο τέλος του μαγειρέματος, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά διατηρώντας το ζεστό και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.