Μους λεμόνι σε μπισκοτένια βάση



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΣΕ ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΒΑΣΗ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μους λεμόνι σε μπισκοτένια βάση

Υλικά:
Για την βάση:
300 γρ. μπισκότα με γεύση λεμόνι – πιπερόριζας, (Ginger)
115 γρ. βούτυρο λιωμένο
 
Για την μους:
1 ζαχαρούχο παγωμένο ( το βάζω στο ψυγείο από πριν)
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Χυμό + ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος, σε σφιχτή σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο.
Πολτοποιώ τα μπισκότα στο multi, τα ανακατεύω με το σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο βούτυρο, και τα απλώνω σε τσέρκι, προσαρμοσμένο σε πιατέλα, η σε άλλο σκεύος της αρέσκειας μου, τα πατάω με σπάτουλα πλατιά, μέχρι να γίνουν μια συμπαγή βάση.
Βάζω στο ψυγείο.
Στον κάδο του μίξερ χτυπώ το ζαχαρούχο, μαζί με τον χυμό λεμόνι, και το ξύσμα, που πήρα επάνω σε λίγη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν μια λεία και αφράτη κρέμα.
Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και ενώνω τα δυο μείγματα, σε ένα. Το απλώνω ομοιόμορφα πάνω στην βάση μπισκότου, (αφού την βγάλω από το ψυγείο), και παγώνω το γλυκό 8-12 ώρες.
Τέλος, διακοσμώ την επιφάνεια του γλυκού, με την βοήθεια μιας μαρίζ, σε σχέδια της φαντασίας μου.
Σημειώσεις :
Τόσο το ζαχαρούχο, όσο και η κρέμα γάλακτος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν κρύα.