Μπιφτέκια με τόνο



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια με τόνο

Υλικά:
3 κονσέρβες των 160 γρ. τόνο σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο γλυκό
Από 15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, κολιανδρο, δυόσμο
1 αυγό μεγάλο, η δυο μικρά
60 γρ. νιφάδες βρόμης
1 πρεζα κουρκουμά
Ηλιέλαιο για το ταψί
Μαγιονέζα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στου180o c στον αέρα.
Στραγγίζω τον τόνο, μέσα σε σουρωτήρι, και τον στύβω με τα χέρια μου, μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά.
Σε Μπασίνα, σπάω το αυγό, προσθέτω τον στραγγισμένο τόνο, το κρεμμύδι, και τα βότανα ψιλοκομμένα, την βρόμη, τον κουρκουμά, και ζυμώνω τα υλικά μου, μέχρι να έχω μια ωραία, και αφράτη ζύμη. Πλάθω σε μπιφτέκια, αλείφω ένα αντικολλητικό ταψί, με το ηλιέλαιο, αραδιάζω στην επιφάνεια τα μπιφτέκια, τα αλείφω με λάδι από πάνω, και τα φουρνίζω, για 20’. Στα μισά του χρόνου, τα γυρίζω και από την άλλη πλευρά, με την βοήθεια σπάτουλας, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα βγάζω, και τα σερβίρω σε πιατέλα, μαζί με μαγιονέζα.

Σημειώσεις:
Η δόση βγάζει 6 μπιφτέκια.
Αλάτι δεν βάζω γιατί έχει ήδη.
Συνοδεύονται με μια σαλάτα εποχής, η ότι άλλο θέλετε.
Γίνονται σαν κροκέτες απ’ έξω, και αφράτα από μέσα .