
Τρώγεται είτε ζεστή είτε κρύα και είναι πραγματικά πεντανόστιμη!
Μπορεί να σταθεί και σαν κυρίως πιάτο ...αφού είναι πλούσια και χορταστική!
Υλικά
- 2 κούπες ρύζι parboiled
- 4 καρότα κομμένα σε κύβους
- 350 γρ καλαμπόκι γλυκό κατεψυγμένο η σε κονσέρβα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 350 γρ φρέσκα μανιτάρια (προαιρετικά)
- 3 συσκευασίες τόνο σε νερό
- Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
- 1 μισή σφηνάκι περίπου ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε κύβους.
- Βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό το ρύζι μαζί με τα καρότα και το καλαμπόκι.
- Παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό, στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε και το λάδι.
- Σουρώνουμε καλά το ρύζι και το γυρίζουμε μέσα στο μπολ με τα μυρωδικά.
- Αν θέλουμε να προσθέτουμε φρέσκα μανιτάρια τα κόβουμε σε ροδέλες, τα σοτάρουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λαδάκι και τα προσθέτουμε σε αυτό το σημείο.
- Στραγγίζουμε τους τόνους καλά και ανακατεύουμε μέσα στο ριζότο με τα λαχανικά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζέστη ή κρύα και απολαμβάνουμε!!