Τάρτα με Κοτόπουλο και Μπεσαμέλ

Αλμυρή Τάρτα με Κοτόπουλο και Μπεσαμέλ

ΤΑΡΤΑ ME ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Υλικά

  • 250 γρ. βρασμένο κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ τριμμένο κασέρι
  • 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο

Για την ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • νερό όσο πάρει


Εκτέλεση

Για την ζύμη:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. 
  2. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. 
  3. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας.
  4. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
  5. Βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Για την γέμιση:
  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
  3. Κόβουμε και τις πιπεριές σε κομματάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  4. Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ: 
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. 
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μην μας σβολιάσει. 
  4. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. 
  6. Προσθέτουμε μέσα την γέμιση κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση:
  1. Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας και αδειάζουμε μέσα την γέμιση.
  2. Την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). 
  3. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και την απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget