ΤΑΡΤΑ ME ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Υλικά
- 250 γρ. βρασμένο κοτόπουλο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος
- 100 γρ τριμμένο κασέρι
- 100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 αυγό
- 3-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. γάλα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
Για την ζύμη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Για την ζύμη:- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη.
- Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.
- Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας.
- Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
- Βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
- Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Κόβουμε και τις πιπεριές σε κομματάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μην μας σβολιάσει.
- Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε μέσα την γέμιση κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας και αδειάζουμε μέσα την γέμιση.
- Την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας).
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και την απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!