Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό αποβραδίς, για 8-12 ώρες.
Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο τα μουλιάσαμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 200 ml απο το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βάζουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι κατά προτίμηση, το σκόρδο και το ταχίνι σε μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν συνεχίζουμε, προσθέτοντας το ελαιόλαδο σταδιακά και το ζωμό των ρεβιθιών.
Χτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα χούμους λείο και κρεμώδες, για περίπου 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το χούμους χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με καπνιστή πάπρικα και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!