Γεμιστά ρολάκια κρέμας



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΓΕΜΙΣΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΡΕΜΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γεμιστά ρολάκια κρέμας

Αφράτα ρολάκια με γευστικότατη κρέμα βανίλιας και εντυπωσιακή εμφάνιση!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτο βήμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε 500 ml γάλα, 2 αυγά χτυπημένα, 100 γρ. ζάχαρη, 35 γρ. κορν φλάουρ, 1 μικρή πρέζα αλάτι, 3 βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού δέσει την σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη (να εφάπτεται η μεμβράνη πάνω στην κρέμα)και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Δεύτερο βήμα:
Σε λεκάνη βάζουμε 200 ml χλιαρό γάλα και διαλύουμε 1 κσ. ξηρή μαγιά.
Συμπληρώνουμε 100 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες, 2 αυγά αχτύπητα και με πιρούνι ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε 90 γρ. βούτυρο (έβαλα LURPAK)σε θερμοκρασία δωματίου, 600 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όσο είναι δυνατόν.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Το ζυμάρι στη 1 ώρα πρέπει να έχει φουσκώσει και να είναι ελαστικό και αφράτο (σας έχω φώτο).
Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και το ζυμώνουμε διπλώνοντας το.
Το ανοίγουμε λίγο με το χέρι στην αρχή και συνεχίζουμε με τον πλάστη, κάνοντας ένα ορθογώνιο σχήμα, πάχους μισού εκατοστού.
Απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα την κρέμα και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.
Τον τρόπο που τα κόβουμε σας τον έχω σε βίντεο.
Τα βάζουμε σε ταψιά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15-20 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας και μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να σφίξει η κρέμα λίγο και μετά βγάζουμε από το ταψί.
Μου έγιναν 18 κομμάτια .