Λουκουμάδες παραλίας



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λουκουμάδες παραλίας

Μόλις τους τελείωσα, βγήκαν γύρω στα 40 κομμάτια, η δοσολογία που σας γράφω είναι για μια δόση, σήμερα έφτιαξα διπλή!

Υλικά
600 γρ αλεύρι
2 βανίλιες
2 μεσαία αβγά
70 γρ ζάχαρη
11 γρ μαγιά σκόνη
8 γρ αλάτι
260 ml χλιαρό γάλα
100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και τη μαγιά.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και μετά ένα - ένα τα υλικά με τελευταίο το υπόλοιπο αλεύρι. 
Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. 
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο και έπειτα ανοίγουμε με έναν πλάστη φύλλο πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Με ένα ποτήρι ή κουπάτ κόβουμε τους λουκουμάδες.
Στη μέση ανοίγουμε τρύπα με ένα καπάκι από μπουκάλι. 
Τους αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με μπόλικο σπορέλαιο. 
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη!
Δεν γνωρίζω αν γίνονται στο φούρνο!