Ρεβανί Βεροίας με παγωτό βανίλια



Μια συνταγή της κυρίας Siarka Sofia για ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Ρεβανί Βεροίας με παγωτό βανίλια

Το απόλυτο (αυθεντικό) καλοκαιρινό γλυκό!

Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι περασμένο με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180° για 35 λεπτά.
Ταψί 20Χ25

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού

Bράσιμο 10 λεπτά

Σιροπιάζουμε ζεστό ρεβανί με καυτό σιρόπι