Ρεβανί Βεροίας με παγωτό βανίλια



ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


Το απόλυτο (αυθεντικό) καλοκαιρινό γλυκό!


Υλικά:
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη (προαιρετικά)

Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλά και μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψάκι περασμένο με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180° για 35 λεπτά.
Ταψί 20Χ25

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού

Bράσιμο 10 λεπτά

Σιροπιάζουμε ζεστό ρεβανί με καυτό σιρόπι


Δημιουργός συνταγής: Siarka Sofia

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!