Ιταλική μηλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Koumoutsakis‎ για ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ιταλική μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 αυγά τα χτυπάμε με 200 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε μισή κούπα σπορέλαιο, μισή κούπα χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι και ξύσμα από πορτοκαλί, μισή κούπα γάλα, 300 γραμμάρια αλεύρι και ένα μπέικιν.
Για τα μήλα 3 μήλα σε κύβους κομμένα, χυμό λεμόνι, 2 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο.
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε με στο μείγμα.
Σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μια ώρα.