Ιταλική μηλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Koumoutsakis‎ για ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ιταλική μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 ΑΥΓΑ τα χτυπάμε με 200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε 1/2 κούπα ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ, 1/2  κούπα ΧΥΜΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ή ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, 1/2 κούπα ΓΑΛΑ, 300 γρ. ΑΛΕΥΡΙ και 1 φακελάκι ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ.
Για τα μήλα: 3 ΜΗΛΑ κομμένα σε κύβους, χυμό ΛΕΜΟΝΙΟΥ, 2 κουταλιές ΖΑΧΑΡΗ και 2 κουταλιές ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ.
Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μια ώρα.