
ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
80 γρ. σοκολάτα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος κρύα, από το ψυγείο, σε μορφή γιαουρτιού.
Αναμειγνύουμε, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, η με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
Κόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, ανακατεύουμε την μισή μέσα στο παγωτό, το μεταφέρουμε σε σκεύος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παγωτού, με την υπόλοιπη σοκολάτα, και παγώνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Γαρνίρουμε το παγωτό μας, με ότι μας αρέσει σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας, φρούτα κ.α.