Παγωτό παρφέ με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τραγανά κομμάτια σοκολάτας



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παγωτό παρφέ με καραμελωμένο ζαχαρούχο και τραγανά κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
80 γρ. σοκολάτα
 
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος κρύα, από το ψυγείο, σε μορφή γιαουρτιού.
Αναμειγνύουμε, το καραμελωμένο ζαχαρούχο, στην κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, η με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
Κόβουμε την σοκολάτα με μαχαίρι, ανακατεύουμε την μισή μέσα στο παγωτό, το μεταφέρουμε σε σκεύος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παγωτού, με την υπόλοιπη σοκολάτα, και παγώνουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Γαρνίρουμε το παγωτό μας, με ότι μας αρέσει σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας, φρούτα κ.α.