Κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα



Μια συνταγή για της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα

Υλικά
κατσικάκι
πατάτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
φρέσκο θυμάρι
αλάτι 
πιπέρι 
λάδι

Έβαλα πρώτα το κατσικάκι μου στην γάστρα με αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και λίγο νερό να ψηθεί λίγο από την μια πλευρά, περίπου στους 200 βαθμούς.
Μετά το γύρισα από την άλλη, έβαλα γύρω - γύρω τις πατάτες, το χυμό από τα πορτοκάλια, το λεμόνι και το θυμάρι, συμπλήρωσα λίγο νερό και συνέχισα το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας, για μιάμιση ώρα περίπου.
Λίγο πριν το τέλος ξεσκέπασα να πάρει χρώμα.