Λεμονομουσταρδάτο μοσχαρίσιο συκώτι



ΛΕΜΟΝΟΜΟΥΣΤΑΡΔΑΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τάπερ 6 κομμάτια συκώτι φρέσκο στην σειρά.
Ρίχνουμε γάλα αγελαδινό να τα σκεπάζει και τα βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα.
Την επόμενη τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα βάζουμε στη γάστρα χωρίς να τα ξεπλύνουμε από το γάλα.
Ρίχνουμε αλάτι, μαυροπίπερο, ρίγανη, μουστάρδα σκόνη, 1 κ.σ. μουστάρδα υγρή, 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό του και όλη την εσωτερική σάρκα του, 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο, 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ λευκό κρασί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Τα ισιώνουμε και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς να σιγοψήνονται για 40 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε 2 φλιτζανάκια του ελληνικού καφέ βραστό νερό και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Όταν τα σερβίρουμε ρίχνουμε λεμόνι - ρίγανη.

ΠΡΟΣΟΧΗ::Δεν τα κόβουμε ούτε τα τρυπάμε με πηρούνι ώσπου να τα σερβίρουμε απλά τα γυρνάμε την ώρα του ψησίματος μόνο με τσιμπίδα!