
Υπέροχο, βουτυρένιο συνοδευτικό για τον καφέ σας.
Υλικά
- 3 αυγά
 - 150 γρ. ζάχαρη
 - 120 γρ. βούτυρο
 - 1 βανίλια
 - 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 κουτ. του γλυκού baking powder
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 50 γρ. ξηροί καρποί, cranberries, σταφίδες
 - Αλεύρι για το πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 140°C στον αέρα.
 - Βάζουμε το βούτυρο μας να λιώσει.
 - Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5' μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
 - Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα μας σιγά σιγά.
 - Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη βανίλια.
 - Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τους ξηρούς καρπούς με τα cranberries.
 - Ανακατεύουμε καλά τα υλικά που έχουμε στο μπολ και μετά τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
 - Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
 - Η ζύμη μας θα είναι πολύ κολλώδης, γι' αυτό πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο μας.
 - Παίρνουμε τη μισή ζύμη και τη βάζουμε πάνω στο πάγκο μας με το αλεύρι και πλάθουμε ένα καρβελάκι σε μακρόστενο σχήμα (σαν ένα φραντζολάκι).
 - Το μεταφέρουμε στο ταψί μας (στο ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί).
 - Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
 - Τα ψήνουμε για 30' στους 140°C στον αέρα.
 - Μόλις περάσουν τα 30' τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 - Μόλις κρυώσουν παίρνουμε ένα πριονωτό μαχαίρι και κόβουμε σε λεπτές φέτες (μέγεθος περίπου όσο ένα δάχτυλο).
 - Μεταφέρουμε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10' με 15' στους 160°C στον αέρα.
 - Μόλις τα biscotti μας πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα.
 

Δημιουργός συνταγής: Νίκη Λάχα