Σοκολατένιος κορμός με φράουλες



ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σοκολατένιος κορμός με φράουλες

Υλικά:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ
2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνα του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
1 φλυτζάνα του τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρες ή σαντιγί με το γάλα που χρειάζεται
1 φλυτζάνα φρέσκιες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 25εκ.(το δικό μου ήταν 26×35).
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για 4-5 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει.
Τα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά και κυκλικά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Βάζουμε το παντεσπάνι σε σχάρα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
ή σαντιγί σε σκόνη με το απαραίτητο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Κόβουμε τις φράουλες.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το βάζουμε πάνω σε πετσέτα ή αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα φράουλας (έβαλα σπιτική) και πάνω απλώνουμε τη σαντιγί.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ή της πετσέτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά πριν το κόψουμε!!!
Το αποτέλεσμα πολύ απολαυστικό και πολύ πολύ δροσερό και ελαφρύ!!