
Υλικά
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. αλεύρι ΦΑΡΙΝΑΠ
2 κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ
1/2 φλυτζάνα του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
1 φλυτζάνα του τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρες ή σαντιγί με το γάλα που χρειάζεται
1 φλυτζάνα φρέσκιες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 25εκ.(το δικό μου ήταν 26×35).
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για 4-5 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει.
Τα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά και κυκλικά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Βάζουμε το παντεσπάνι σε σχάρα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
ή σαντιγί σε σκόνη με το απαραίτητο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Κόβουμε τις φράουλες.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το βάζουμε πάνω σε πετσέτα ή αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα φράουλας (έβαλα σπιτική) και πάνω απλώνουμε τη σαντιγί.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ή της πετσέτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά πριν το κόψουμε!!!
Το αποτέλεσμα πολύ απολαυστικό και πολύ πολύ δροσερό και ελαφρύ!!
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί 25εκ.(το δικό μου ήταν 26×35).
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για 4-5 λεπτά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπεϊκιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει.
Τα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά και κυκλικά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
Βάζουμε το παντεσπάνι σε σχάρα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
ή σαντιγί σε σκόνη με το απαραίτητο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Κόβουμε τις φράουλες.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το βάζουμε πάνω σε πετσέτα ή αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα φράουλας (έβαλα σπιτική) και πάνω απλώνουμε τη σαντιγί.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού ή της πετσέτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει αρκετά πριν το κόψουμε!!!
Το αποτέλεσμα πολύ απολαυστικό και πολύ πολύ δροσερό και ελαφρύ!!



