Μοσχαράκι με μελιτζάνες



Μια συνταγή της κυρίας Σούλας Λεβέντη για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μοσχαράκι με μελιτζάνες

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω ένα κιλό μοσχάρι ποντίκι με νερό στη φωτιά, ξαφρίζω και το αφήνω να μισοβράσει (μπορώ να το βάλω και σε χύτρα).
Εν τω μεταξύ περνάω από το τηγάνι 6 μελιτζάνες χοντροκομμένες και τις βάζω σε απορροφητικό χαρτί.
Αφού το κρέας έχει μισοβράσει το μεταφέρω σε φαρδιά κατσαρόλα,  το σοτάρω καλά με κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σβήνω με κρασί.
Ρίχνω 3 ντομάτες περασμένες από το μούλτι, μια κουταλιά πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και λίγο ζουμί από το μοσχάρι που είχα κρατήσει, ρίχνω και τις μελιτζάνες και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμο.
Ορμάμε!!