Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΕΪΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεϊνιρλί

Υλικά
500 γρ. αλεύρι
10 γρ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml νερό

Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό, ρίχνουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνει χυλός.
Δέκα λεπτά ξεκούραση και συνεχίζουμε με το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί και μοιράζουμε σε 5 μπάλες από 180 γρ. περίπου τη κάθε μία μπάλα. 
Βγαίνουν 5 γενναία πεϊνιρλί, η ζύμη φουσκώνει πάρα πολύ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις.
Γέμιση βάζετε κατά βούληση ότι θέλετε εσείς.