
Από τις πιο πετυχημένες συνταγές σε ζύμες που έχω φτιάξει.
Αφού τα πλάσετε, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και μετά ψήστε.
Έγιναν υπέροχοι!
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
7 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
6 φλιτζάνια αλεύρι
5 φλιτζάνια νερό
χυμό λεμονιού
Αφού τα πλάσετε, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και μετά ψήστε.
Έγιναν υπέροχοι!
Υλικά
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
7 κουταλιές ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα 1 λεμονιού
6 φλιτζάνια αλεύρι
Σιρόπι
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη5 φλιτζάνια νερό
χυμό λεμονιού
Για το άλειμμα του φύλλου 100 γραμμάρια Βιτάμ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μάγια να λιώσει.Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ζύμη μαλάκια που να μη κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου όπου να διπλασιάσει.
Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το αλείφουμε με το μισό Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου).
Το διπλώνουμε στα τρία, κόβουμε λωρίδες, τραβάμε και δένουμε κόμπο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε και τα δυο ζεστά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε και τα δυο ζεστά.
Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε.
Δημιουργός συνταγής: Theodwra Kermeniwth