Αφράτο παντεσπάνι



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτο παντεσπάνι

Να σας δείξω βήμα - βήμα πως φτιάχνω το παντεσπάνι,
Βγαίνει πολύ αφράτο!
Θέλει πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι, για να δώσει αέρα στο μίγμα.
Προσοχή στο ανακάτεμα με τα υλικά στο τέλος, αλεύρι, κακάο και κορν φλάουρ... ανακατεύουμε πάντα απαλά με μια τρυπητή κουτάλα!!

Υλικά
Παντεσπάνι
9 αυγά
270 γρ ζάχαρη
2γρ αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ κορν φλάουρ
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κακάο
40 γρ βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, αλάτι, βανίλιες.
Έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοκκινισμένα αλεύρι, κορν φλάουρ και κακάο.
Ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος το βούτυρο.
Ψήνουμε σε τσέρκι, στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, πάνω - κάτω αντιστάσεις.
Έβγαλα 3 παντεσπάνια.