Αγγουράκια τουρσί



Μια συνταγή της κυρίας Katia Stoianova για ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αγγουράκια τουρσί

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα αγγουράκια και τα τακτοποιούμε στα βαζάκια.
Σε κάθε βαζάκι βάζουμε κομμένο ξερό κρεμμύδι, σπόρο μουστάρδας, σπόρο μαύρου πιπεριού, άνηθο (φρέσκο ή ξερό), 1 κοφτή κ.σ. αλάτι, 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη, ξίδι ένα πόντο πάνω από τον πάτο του βαζακίου και τα γεμίζουμε με νερό.
Τα σφραγίζουμε με καπάκια και τα βράζουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα αγγουράκια.
Έτσι θα μείνουν πολύ τραγανά όλο το χειμώνα.