Φανταστική κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο



ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ

Υλικά και εκτέλεση για τη γέμιση
2 στήθη κοτόπουλο.
1 κονσέρβα μανιτάρια.
2 κρέμες γάλακτος.
2 μέτρια κρεμμύδια ξηρά.
2 πιπεριές Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 πιπεριά κίτρινη.
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο.
αλάτι
πιπέρι.

Έβρασα πρώτα το κοτόπουλο με αλάτι, το άφησα να κρυώσει και το έκοψα σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρισα τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές με το ελαιόλαδο αφού τα είχα κομμένα σε κυβάκια.
Τα άφησα να κρυώσουν και πρόσθεσα το βρασμένο κοτόπουλο, την κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις κρέμες γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά να ενσωματωθεί το μείγμα.

Υλικά για το ζυμάρι
2,5 ποτήρια νερό χλιαρό
1 φλυτζάνι του καφέ καλαμποκέλαιο .
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι.
1 κ.σ. κοφτή αλάτι.
Αλεύρι Κούλα όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Για τα φύλλα
1 Super Fresco 250 γρ λιωμένο + 3 κουταλιές της σούπας Φυτίνη .
Νισεστέ για το άνοιγμα τον φύλλων.

Έκανα το ζυμάρι και το άφησα μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια έκοψα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα μανταρίνι, στο σύνολο 18.
Τα άνοιξα με τον πλάστη λίγο, στο περίπου όσο ένα πιάτο μικρό, τα λάδωσα όλα με το πινέλο και τα έκλεινα ανά 3 μαζί.
Έκανα στο σύνολο 6 τριάδες,
Τα σκέπασα με πετσέτα και τα έβαλα στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
Στη συνέχεια άνοιξα 3 φύλλα για κάτω (3 τριάδες), γέμιση και ξανά αλλά 3 φύλλα για πάνω.
Λάδωσα με το πινέλο, χάραξα, ράντισα με λίγο νερό και την έψησα στο ταψί τις κουζίνας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 45 με 50 λεπτά.


Credits:
Κατερινα Μαδικα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φανταστική κοτόπιτα με χειροποίητο φύλλο