Αρνάκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας Sunday Lous για ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αρνάκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αρνάκι κομμένο σε κομμάτια
180 ml ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δυο δαφνόφυλλα
Ζυμαρικά της επιλογής σας (εγώ έβαλα μανέστρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζετε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε, για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, το πλένετε και το ταμπονάρετε καλά με απορροφητικό χαρτί. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½ λ επιπλέον. Προσοχή, μη καεί το σκόρδο!! Προσθέτετε τα κομμάτια αρνιού και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-μελί χρώμα απ όλες τις πλευρές. 
Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ, (τον πελτέ τον ρίχνετε πριν τη φρέσκια ντομάτα, για να ψηθεί λίγο και να γλυκάνει), τη ζάχαρη, το ζωμό λαχανικών, το ξυλάκι κανέλας, και τους κόκκους μπαχάρι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση η σάλτσα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζεται το φαγητό σας για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και δέσει η σάλτσα του αρκετά!! 
20 λεπτά πριν γίνει το φαγητό το αλατοπιπερώνετε.
Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σας, σε μπόλικο, κοχλαστό νερό, αλατισμένο με 1 κ.σ. χοντρό αλάτι, για πέντε λεπτά περίπου, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το αρνάκι, που έχει ακόμη λίγο ζουμάκι, για να ψηθούν και τα ζυμαρικά.
Όταν γίνει το φαγητό , θα πρέπει να έχει μείνει μόνο με το λαδάκι του, χωρίς υγρασία.
Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε τριμμένα τυράκια, πχ κεφαλοτύρι η ό,τι άλλο επιθυμείτε.