Κέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού



Μια συνταγή της κυρίας Ξένιας Δάρρα για ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ λεμονιού με κρέμα λεμονιού

Φοβερό κέικ λεμονιού για τον καφέ μας με κρέμα λεμονιού έγινε φανταστικό, αφράτο, και πολύ εύγευστο!!!!

ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
450 γρ γάλα
80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
35 γρ κορν φλάουρ
1 λεμόνι μέτριο ξύσμα και χυμό τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα

Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε να βράσει, μόλις αρχίζει να δένει και να κοχλάζει βγάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Κέικ (μετράμε όλα τα υλικά με φλιτζάνι η ποτήρι του κρασιού η χωρητικότητα να είναι 150 ml)
3 αυγά μεγάλα
1 φλ γιαούρτι αγελαδινό
1 φλ και μισό ζάχαρη
1 φλ αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 λεμόνι ξύσμα και από το μισό λεμόνι τον χυμό
4 φλ αλεύρι γοχ όχι πολύ γεμάτο, κοσκινισμένο
2 κ γλ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί 26 εκ, αδειάζουμε το μίγμα και ισιώνουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ, κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε κύκλους η ρόμβους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.