
Φοβερό κέικ λεμονιού για τον καφέ μας με κρέμα λεμονιού έγινε φανταστικό, αφράτο, και πολύ εύγευστο!!!!
80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
35 γρ κορν φλάουρ
1 λεμόνι μέτριο ξύσμα και χυμό τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα
Υλικά για την κρέμα
450 γρ γάλα80 γρ ζάχαρη
2 κρόκους
35 γρ κορν φλάουρ
1 λεμόνι μέτριο ξύσμα και χυμό τα βάζουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά, βάζουμε να βράσει, μόλις αρχίζει να δένει και να κοχλάζει βγάζουμε από την φωτιά.Βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Υλικά για το κέικ
(μετράμε όλα τα υλικά με φλιτζάνι η ποτήρι του κρασιού η χωρητικότητα να είναι 150 ml)
3 αυγά μεγάλα
1 φλ γιαούρτι αγελαδινό
1 φλ και μισό ζάχαρη
1 φλ αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 λεμόνι ξύσμα και από το μισό λεμόνι τον χυμό
4 φλ αλεύρι γοχ όχι πολύ γεμάτο, κοσκινισμένο
2 κ γλ μπέικιν πάουντερ
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
3 αυγά μεγάλα
1 φλ γιαούρτι αγελαδινό
1 φλ και μισό ζάχαρη
1 φλ αραβοσιτέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 λεμόνι ξύσμα και από το μισό λεμόνι τον χυμό
4 φλ αλεύρι γοχ όχι πολύ γεμάτο, κοσκινισμένο
2 κ γλ μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ να ενσωματωθούν καλά.Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί 26 εκ, αδειάζουμε το μίγμα και ισιώνουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ, κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε κύκλους η ρόμβους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ, κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε κύκλους η ρόμβους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δημιουργός συνταγής: Ξένια Δάρρα