
CHEESECAKE
Υλικά:
Για τη βάση:- 500 γρ μπισκότα digestive
- 250 γρ λιωμένο βούτυρο
Για τη γκανάζ σοκολάτα:
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας #sisinni
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
Για την κρέμα Buono :
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
- 200 γρ πραλίνα Buono Sisinni RITO'S FOOD
- 300 γρ τυρί κρέμα
Για την κρέμα τυριού με σοκολάτα :
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρες
- 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος #sisinni
- 300 γρ τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί στρώνουμε τα μπισκότα αφού προηγούμενος τα έχουμε θρυμματίσει και ανακατέψει με το λιωμένο βούτυρο.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος (αφού την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί) και έχουμε αφήσει λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ μέχρι να πήξει.
- Απλώνουμε στο ταψί και βάζουμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την πραλίνα Buono.
- Στρώνουμε την υπέροχη κρέμα από πάνω στο cheesecake, γαρνίρουμε με φράουλες ή ότι μάς αρέσει και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει!
- Τέλος σερβίρουμε!


Δημιουργός συνταγής: Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος
