Κεφτεδάκια νησιώτικα με κιμά και βραστή πατάτα



ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΗ ΠΑΤΑΤΑ

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
500 γρ πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί κεφαλογραβιέρα
3 κρεμμύδια μεγάλα τσιγαρισμένα με λίγο βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
1 φέτα ψωμί στεγνή
1 κουταλιά σούπας σπασμένο κόλιανδρο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
Αλεύρι για το αλεύρωμα αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση
Τσιγαρίστε πρώτα τα κρεμμύδια με λίγο βούτυρο και αφήστε να κρυώσουν.
Βράστε τις πατάτες και λιώστε τες.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
Αφήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Κάντε μπαλάκια, αλευρώστε και τηγανίστε σε βαθύ σκεύος και σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο.
Συνοδέψτε με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou